Asiasiga o lamatiaga masani i meataalo a tamaiti

O meataalo ua lauiloa i le avea ma "soʻo vavalalata a tamaiti".Ae ui i lea, o le tele o tagata latou te le iloa o nisi meataalo e iai ni lamatiaga saogalemu e lamatia ai le soifua maloloina ma le saogalemu oa tatou fanau.O a lu'itau autu o le lelei o oloa e maua ile su'ega lelei o meataalo a tamaiti?E mafai faapefea ona tatou aloese mai ai?

Aveese faaletonu ma puipui le saogalemu o tamaiti

O Saina o se fale gaosi oloa.E fa'atau atu meataalo ma isi oloa mo tamaiti i le silia ma le 200 atunu'u ma itulagi.I Peretania, 70% o meataalo e sau mai Saina, ma i Europa, o le numera e oʻo atu i le 80% o meataalo.

O le a se mea e mafai ona tatou faia pe a tatou maua se faaletonu i le taimi o le gaosiga o se fuafuaga mamanu?Talu mai Aokuso 27, 2007, faʻatasi ai ma le faʻasalalauga faʻasolosolo ma le faʻatinoina o le "Tulafono i luga o le Faʻatonuina o Faʻamanatuga o Meataalo a Tamaiti", "Tulafono i luga o le Faʻatonuina o Faʻamanatuga o Mea Faʻaletonu i Aso Taʻitasi", ma le "Tulaga Le tumau i le Pulega o Faʻamanatuga a Tagata Faʻatau. O oloa", o le faiga o le toe manatua o oloa ua faaletonu ua sili atu ona aoga i le puipuia o le soifua maloloina o tamaiti, siitia le silafia o le saogalemu o oloa ma faaleleia le auala e pulea ai e matagaluega a le malo le saogalemu o oloa.

O lea foi tatou te vaai i ai i fafo.I lenei laʻasaga, o le tele o atunuu ma itulagi i le lalolagi, e pei o le United Kingdom, Ausetalia, le Iuni a Europa, Iapani, Kanata, ma isi, ua faʻasolosolo faʻatulagaina faiga faʻamanatu mo oloa faʻaletonu i aso taitasi.O tausaga taʻitasi, o le tele o mea leaga i aso taʻitasi e toe manatua mai le faʻasalalauga faʻasalalau ina ia mafai ai ona puipuia tagata faʻatau mai le faʻaleagaina e mafua mai ia i latou.

E tusa ai ma lenei mataupu, "Pe o Saina, Europa Europa, Peretania poʻo isi atunuʻu faʻapitoa, latou te faʻamaualuga uma le puipuiga o tamaiti, ma o auala e pulea lelei ai oloa mo meataalo a tamaiti e matua faʻamaoni."

O lamatiaga lautele ma fautuaga mo le asiasiga o meataalo a tamaiti

E le pei o isi oloa i aso uma, o le faʻamoemoega o meataalo mo tamaiti e tulaga ese ona o latou uiga faʻaletino ma tagata taʻitoʻatasi, lea e masani ona faʻaalia o le leai o se puipuiga o le tagata lava ia.E ese fo'i uiga fa'aletino o tamaiti mai tagata matutua: fa'avavevave le tuputupu a'e ma le atina'e, naunau e su'esu'e mea fou ma le atina'eina faifaipea o tomai fa'apitoa.

"O le faagasologa a tamaiti o le faʻaaogaina o se meataalo o le mea moni o se faagasologa atoa o le suʻesuʻeina ma le malamalama i le lalolagi. I le tele o tulaga, e le faigofie le mulimulitaia o le mamanu mamanu poʻo le faʻaaogaina o meataalo i le auala lava e tasi e faia e se tagata matua. O le mea lea, o lo latou tulaga ese e tatau ona ia mafaufauina i le taimi o le mamanu, gaosiga ma le gaosiga o laasaga e aloese ai mai le faʻaleagaina o tamaiti."

O lamatiaga autu i se asiasiga lautele o meataalo mo tamaiti o mea nei:
1. Fa'atinoga o le saogalemu fa'aletino o masini ma masini.
E masani ona faʻaalia e pei o ni vaega laiti, tuʻi / maʻi, faʻalavelave, faʻapipiʻi, oomi, faʻafefe, paʻu / paʻu, pisa, maneta, ma isi.
Ina ua mae'a su'esu'ega fa'afuainumera, na maua ai i masini ma mea faigaluega o le maualuga o le lamatiaga o vaega laiti na fa'aleagaina e faigofie ona pa'u, ma le 30% i le 40% fua faatatau.
O a vaega laiti e pauu?E mafai ona avea ma faamau, pine, trinkets, vaega laiti ma mea faʻaoga.O nei vaega laiti e faigofie ona folo e tamaiti pe fa'aofuina i totonu o latou isu pe a pa'u ese, e i'u ai i le ono foloina o le palapala po'o le fa'alavelaveina o le ana.Afai o le vaega la'ititi o lo'o i ai mea maneta tumau, pe a foloina i se mea sese, o le a fa'aauau pea le fa'aleagaina.
I le taimi ua tuanaʻi, na auina atu e atunuu Europa lapataiga faʻatau i se taʻutaʻua taʻutaʻua faʻailoga meataalo i Saina.O na meataalo sa i ai ni vaega maneta laiti po o ni polo laiti.Sa i ai se tulaga lamatia o le asphyxia e mafua mai i le folo faafuase'i po o le inuina e tamaiti o vaega laiti.
E tusa ai ma le saogalemu faaletino o masini ma meafaigaluega, na fautua mai ai Huang Lina e tatau i le fale gaosi oloa ona faia ni suʻesuʻega faʻapitoa i le lelei o oloa i le taimi o gaosiga.E le gata i lea, o fale gaosi oloa e tatau ona matua faʻaeteete pe a filifilia mea mataʻutia, talu ai o nisi mea mataʻina e manaʻomia ona togafitia i se tulaga faʻapitoa i le taimi o gaosiga ina ia aloese mai le "pa'ū" lamatiaga.

2. Fa'atinoga saogalemu fa'amumu.
O le tele o meataalo o lo'o faia i oloa ie.O le mafuaʻaga lea e tatau ai ona faʻatinoina le faʻaogaina o le saogalemu o nei oloa.
O se tasi o fa'aletonu autu o le vave tele o le afi o vaega/oloa, e mafua ai le le lava o le taimi mo tamaiti e sosola ese ai mai fa'alavelave fa'afuase'i.O le isi fa'aletonu o le fa'aletonu o le PVC palasitika ata fa'amumu fua, lea e faigofie ona maua ai se vai vaila'au.O isi fa'aletonu e tupu pe a vave ona mu meata'alo ua tumu malūlū, pe a iai le fa'aputu'e o pulu i mea 'ie, po'o le fa'aleagaina o vaila'au mai le asu mumu.
I le faagasologa atoa o le gaosiga o oloa, e tatau ona tatou nofouta i le filifilia o mea mata.E tatau foi ona tatou gauai atu i le faʻaogaina o mea faʻafefe afi e leai se halogen.O le tele o kamupani latou te fa'aopoopoina ma le loto i ai ni mea fa'amalama e leai se afi e fa'ameamea ina ia mafai ai ona sili atu le fa'amalieina o mana'oga o fa'atinoga o le saogalemu.Ae ui i lea, o nisi o nei faʻalavelave e mafai ona mafua ai le faʻaleagaina o vailaʻau faʻasolosolo, ia faʻaeteete ia i latou!

3. Fa'atinoga saogalemu o vaila'au fa'aletino.
O fa'ama'i vaila'au fa'aletino ose tasi lea o manu'a masani e mafua mai i meata'alo.O mea faʻapipiʻi i meataalo e faigofie tele ona faʻafeiloaʻi i tino o tamaiti ona o faua, afu, ma isi, ma faʻaleagaina ai lo latou soifua maloloina faaletino ma le mafaufau.Fa'atusatusa i manu'a fa'aletino, o le fa'aleagaina o vaila'au fa'aletino mai meataalo e sili atu ona faigata ona iloa talu ai o lo'o fa'atuputeleina fa'aputu.Ae ui i lea, o le faʻaleagaina e mafai ona tele, e amata mai i le faʻaitiitia o le puipuiga o le tino i le leaga o le mafaufau ma le tino ma le faʻaleagaina o totoga o totonu o le tino.
O vailaʻau masani e mafua ai lamatiaga ma manuʻa vailaʻau faʻapitoa e aofia ai elemene faʻapitoa ma vailaʻau faʻapitoa suʻesuʻe, ma isi.O nisi o elemene faʻapitoa masani e faʻafeiloaʻi o arsenic, seleni, antimony, mercury, lead, cadmium, chromium ma le barium.O nisi vaila'au su'esu'e fa'apitoa e tackifiers, formaldehyde i totonu, fa'alanu azo (fa'asa), BPA ma mea fa'agata afi e leai se halogen, ma isi.E ese mai i na mea, o isi vailaʻau faʻamaʻi e mafua ai allergies ma genetic mutation e tatau foi ona matua vaʻaia ma pulea.
I le tali atu i lenei ituaiga o manuʻa, e tatau i kamupani gaosi oloa ona gauai faʻapitoa i le vali latou te faʻaaogaina, ma polymers ma isi mea mataʻutia latou te faʻaaogaina.E taua tele le su'eina o fa'asoa sa'o mo mea mata'i ta'itasi e aloese ai mai le fa'aogaina o mea e le o meata'alo ile taimi ole gaosiga.E le gata i lea, e tatau ona faʻalogo pe a faʻatau vaega faʻapitoa ma ia matua faʻamaoni i le aloese mai le faʻaleagaina o le siosiomaga gaosiga i le faagasologa atoa o le gaosiga.

4. Fa'atinoga saogalemu tau eletise.
Talu ai nei, ma mulimuli i le faʻaleleia o oloa ma le faʻaogaina o sitaili fou ma tekinolosi, o meataalo eletise na faʻafeiloaʻi ma le mafanafana e matua ma tamaiti, e mafua ai le faʻateleina o le saogalemu o le eletise.
O lamatiaga o le saogalemu o le eletise i meataalo a tamaiti o loʻo faʻaalia faʻapitoa e pei o masini vevela ma faʻalavelave faʻalavelave, le lava le malosi faʻamalosi ma aʻafiaga faigata o mea faigaluega a le fale, faʻapea foʻi ma faʻaletonu fausaga.O fa'alavelave fa'aletonu tau eletise e mafai ona mafua ai ituaiga fa'afitauli nei.O le mea muamua o le meataalo e sili atu le vevela, lea e maualuga tele ai le vevela o vaega o le meataalo ma le siʻosiʻomaga, lea e mafai ona oʻo atu ai i le paʻu o le paʻu poʻo le mumu i se siosiomaga masani.O le lona lua o le le lava o le malosi faʻamalosi o mea faigaluega a le fale, lea e oʻo atu ai i le faʻalavelave faʻafuaseʻi, paʻu eletise, poʻo le faʻaleagaina.O le lona tolu o le le lava o le malosi o aʻafiaga, lea e faʻaitiitia ai le faʻatinoga o le saogalemu o le oloa.O le ituaiga mulimuli o fa'aletonu o le fausaga, e pei o le maa toe fa'aaogaina e fa'afeso'ota'i i tua, e ono mafua ai le fa'aletonu o le va'aiga pu'upu'u po'o le pa'u ese o le maa toe fa'aaogaina, ma isi fa'afitauli.
E tusa ai ma lenei ituaiga o lamatiaga, na fautuaina ai e Huang Lina ia kamupani gaosi oloa latou te faia ni polokalame faʻatekonolosi faʻatekonolosi faʻatekonolosi ma faʻataʻitaʻiga, faʻapea foʻi ma le faʻatauina o mea faʻaeletoroni e fetaui ma tulaga e puipuia ai le afaina o tamaiti.

E aofia ai fo'i le fa'ailogaina/fa'ailoga, tumama ma le puipuiga o le si'osi'omaga, ma isi lu'itau.


Taimi meli: Au-04-2021